Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe a szakágazatba tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, fagyasztással, vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek. Nem tartoznak ebbe a szakágazatba az azonnali fogyasztásra készített ételek, mint például éttermekben készítettek. Ezek az ételek legalább két különböző összetevőből készülnek (kivéve a fűszerezés).

Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
– a fagyasztott halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
– a zöldséges ételek gyártása
– a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
– a helyi specialitások és nemzeti ételek gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a friss ételek, vagy a kevesebb mint két összetevőből készült ételek gyártása, lásd: a 10-es ágazat megfelelő szakágazatában
– a romlandó készételek gyártása, lásd: 10.89
– a készételek kiskereskedelmi értékesítése üzletekben, lásd: 47.11, 47.29
– a készételek nagykereskedelme, lásd: 46.38
– a szerződéses vendéglátási ételszolgáltatás, lásd: 56.29

Nem ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a nyers és feltét nélküli pizzatészta gyártása, lásd: 10.72
– a nyers pizza feltéttel (a tészta alap egyáltalán nincs, vagy félig van megsütve), lásd: 10.89