Munkavédelem

Munkavédelem cégeknek, érthetően, száraz törvények nélkül, hétköznapi példákkal.

A munkavédelem, hogyan vonatkozik egy vállalkozóra?

Első és legfontosabb tudnod, hogy akármilyen vállalkozást is üzemeltetsz, még, hogyha egy emberrel is, vannak munkavédelmi feladataid!

Mégpedig azért, mert a logika a következő:
Te egy gazdasági tevékenységet folytatsz, természetesen profit reményében és különböző embereket, különböző feladatokra „bérelsz”.
A felelősség azé, aki az egészet üzemelteti és kisebbik részben azé, aki a vállalkozásodnak dolgozik.
Mégpedig azért, mert az alapvető biztonságot neked kell megteremteni, neki pedig a munkavégzés során felmerülő biztonság a felelőssége.

Mutatok pár példát:
Van egy irodád. Nem valami veszélyes munkahely, igaz?
De az már a te felelősséged, hogy a lámpa, amit felteszel az ne vibráljon. Egy „stroboszkóp” mellett dolgozni hónapokig-évekig szemkárosodáshoz vezet és egyébként is stresszesé teszi az embert. Nem lesz elég hatékony.
Vegyünk egy másik példát:
Van egy takarítócéged. Vannak embereid. Te vagy a felellős adni neki úgynevezett egyéni védőeszközöket. Gumikesztyűt, szemöveget, maszkot…
Ha nem adsz neki és a kemikáliák kimarják a szemét, tüdőkárosodást okoznak, vagy a bőrét marják szét a felelősség a tied, de ha adsz neki és nem veszi fel, az már az ő felelőssége.

 

A munkavédelem végül is logikus intézmény.

 

 

A Probléma ott van, hogy a hivatalnokok és a szakemberek sajátos nyelvezeten magyarázzák ezt el és ezért nem lehet érteni.
De ezt itt és most átreformáljuk és már több mint 250 céggel megértettük, hogy ez az egész nem nyűg, egy evidens rendszer, amit azért kell betartani, hogy alapvetően ne történjen baleset. Ez a célja a munkavédelem törvénykezéseinek.

 

A következő területeket érinti a munkavédelem:

 

 

Ha valaki jobban utána akar járni a dolgoknak, akkor azt az 1993. évi munka törvénykönyvből megteheti, ami nagyon részletesen leírja, hogy a munkavédelem kire vonatkozik és mit kérnek az ellenőrök egy látogatás alkalmával. 

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk

Ha nincs időd

elolvasni nézd

meg…

200% garancia, aki minket megbíz

Duplán be vagy biztosítva! 
Ha kimegy egy ellenőr és miattunk büntetést kapsz, visszaadjuk a pénzed és kifizetjük a büntetést!

Gyakran ismételt

tévhitek

Van pár tévhit, amivel találkoztam mikor személyesen 1000 cégben jártam. Erre szeretnék pár instant választ adni, hogy segítsek.
Mi 5 fő alatt vagyunk nekem nem kell semmi?

ez egy általános tévhit. Munkavédelemben viszont már egy bejelentett alkalmazottól kötelező bizonyos dolgokkal rendelkezni. Mert te vagy a felelős azokért az emberekért, akiket alkalmazol, ahogy fentebb is leírtam. Kockázatelemzést kérnek elsőként az ellnőrök ha ellátogatnak a cégedbe.

"Mi csak iroda vagyunk"

Tudom, hogy az iroda az egyik legveszélytelenebb hely, de mégis vannak veszélyforrások. A törvény megalkotói olyan rendszert dolgoztak aki ahol az ilyen szellemi munkát végzőkre is vonatkoznak szabályok. A képernyő előtti munkavégzés pont ilyen irányelv, ami derékfajdalom, látásromláshoz vezetnek és ne feledd te vagy értük a felelős.

"Itt az oktatást tudják"

Ez minden bizonnyal, így van de a törvény évenként írja elő vagy új belépőnél. Ne aggódj, mi nem vagyunk unalmasak és jól fogjátok magatokat érezni, ráadásul választhatod online az oktatást, ami 8 leanimált videóból áll és még anyagilag is jobban jársz.

"Mi minidg más helyen dolgozunk"

Pont erre van kidolgozva az egy irányelv rendszer, amit úgy hívnak, hogy változó helyszínű kockázatelemzés. Ennek a területnek is vannak veszélyei, ráadásul az ilyen vállalkozókat éri a legkellemetlenebbül a tény, hogy ha ellenőrzést kapnak.

Munkavédelmi blogcikkek

Van, amire nem kaptál

választ?

Kérlek ezeket pipáld ki

1 + 12 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk

200% garancia, aki minket megbíz