Üzletnyitási tanácsadás

Amit a könyvelők nem tudnak.

Bármit is nyitsz, bizonyos feltételeknek meg kell felelned. Bármit… Kávézó,  húsbolt,  vegyes bolt, iroda, műhely, autókozmetika, kutyakozmetika, webshop raktárral…stb

Egyértelmű információkat keresel vállalkozásod indításával kapcsolatban?

Bármilyen vállalkozásba is kezdesz, bármit is csinálsz, bizonyos feltételeknek meg kell felelned a szakhatóságok tekintetében is.

 

Röviden: Itt leírom, hogy milyen hatóságok kérhetnek tőled bármit is, leírom, hogy mi ennek a logikája és azt is, hogy mi miben tudunk segíteni. Érdemes tudni, mert rád is vonatkozik!

 

Először is vegyük sorra, hogy kik ezek a szakhatóságok, akik kérhetnek tőled bármit is…

  • Katasztrófavédelem (régi nevén tűzoltóság) (www.katasztrofavedelem.hu) (Tűzvédelmi feladatok)
  • Munkavédelmi hatóság (ommf.gov.hu) (Munkavédelmi feladatok)
  • Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal) (nebih.hu) (Élelmiszer biztonsági feladatok)
  • Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK,régi ÁNTSZ) (nnk.gov.hu) (Higiénés, egészségügyi faladatok)
  • Naih (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, régi ÁNTSZ)(naih.hu) (Adatvédelmi feladatok)
  • Nav (Nemzeti Adó és Vám hivatal)(nav.gov.hu) (Adóval kapcsolatos intézkedések)

 

Sajnos a mindenkori kormány jogszabályai nem írják elő, hogy a vállalkozókat tájékoztatni kéne előre, hogy mit fog tőlük kérni egy-egy szakhatóság, csak azt írják elő, hogy utólagosan ellenőrizzenek.

 

Így amikor elindul valaki, alapít egy céget és mindenre elkölt egy rakás pénzt, lehet, hogy a működése nem is megfelelő, és nem azért, mert törvény kerülő lenne, hanem azért, mert senki nem tájékoztatja megfelelően.

Tudom-tudom, a könyvelők az Istenek és ők mindent tudnak, de a tapasztalatom az, hogy a könyvelők nagy részének fogalma sincs arról, hogy egy szakhatóság mit kérhet, sőt egy ügyvédnek sem minden esetben, mert a saját területük akkora információmennyiséget ölel át, hogy erre általában nem terjed ki a tudásuk.

Én személyesen még az Adókonferenciára is elmentem ahol 1000 könyvelő volt, hogy megkérdezzem őket a témáról. Azt tapasztaltam, amit fentebb leírtam.
Egy alkalommal pedig egy elég jó ügyvédi iroda keresett meg, hogy nézzek utána valaminek, mert nem akar ő órákat értelmezéssel bajlódni a tűzvédelmi törvénykezések közt. Ez az ügyvéd Úr adott is a mi tanácsadó irodánknak egy szuper értékelést a Google rendszerében!

 

“Zsolt az ügyfelemnél felmerült olyan tűzvédelmi kérdésben is felkészült és proaktív segítséget nyújtott, ami az általam megkeresett más szakembereknek nehézséget okozott.”
dr. Szilágyi Gergő – www.drszilagyigergo.hu – VSO Partners Ügyvédi társulás

 

Jelentkezés a tanácsadásra

 

Természetesen ha te magad felhívsz minden hatóságot és megkérdezed tőlük, hogy minek kell megfelelni, akkor vagy kapsz választ vagy nem.
Legtöbb esetben nem egy egyértelmű -ez kell,… és ez nem- választ fogsz kapni, hanem egy jogszabályt, amit mindenki úgy értelmez kb. ahogy akar, és ezt ismételgetik a telefonban állásfoglalás nélkül.

Bár már létezik egy portál, a http://kormanyablak.hu/hu, ahol bizonyos kérdések jól meg vannak válaszolva.

 

Én vagyok az első, aki nagyon komplexen megcsinált egy olyan anyagot, ami lépésről lépésre segít neked a nyitásban a cég alapításában, hogy ha meglátogat egy szakhatóság, akkor ne görcsbe szoruljon a gyomrod, hanem nyugodtan kiegyensúlyozottan tudd az ellenőröket fogadni.

 

Szóval akármilyen vállalkozásba kezdesz, a legtöbb hatóság kér tőled valamit akármit is gondolsz most.
Ez nem olyasmi logikával függ össze, hogy veszélyes- e, amit csináltok vagy sem, ha nem, hogy hányan vagytok hol és tevékenységtől is függően.

 

Pl. Ha egy irodád van ott is kell tűz és munkavédelmi oktatás, de ha építőipari vállalkozásod vagy egy üzemed, akkor ott is.
Szóval egy mindent átfogó, mindenkire igaz keretrendszert nem tudok leírni de azt igen, hogy Ha írsz nekünk, akkor felvesszük veled a kapcsolatot és vagy online vagy személyesen elmondjuk, hogy mit kérhetnek és válaszolunk a kérdéseidre.

Ez az oldal a következő szakhatóságokkal foglalkozik:

Ezen területeken maradéktalanul tudunk segítségedre lenni,

A következő 2 területen pedig partnereinket tudjuk ajánlani.

  • Naih (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, régi ÁNTSZ)(naih.hu)
  • Nav (Nemzeti Adó és Vám hivatal)(nav.gov.hu)

Ezen partnerek megbízhatóak, leteszteltek és tartják magukat a játékszabályokhoz.
Nálunk az első szabály, hogy te vagy a fontos, hogy neked segítsünk és ne kapj büntetést, ezt ők is követik, különben nem lehetnénk partneri kapcsolatban.

 

Ha most tervezel kávézó nyitást, vegyes bolt nyitást, kondi terem nyitást, vegyes kereskedelem nyitását, akkor kérd a konzultációnkat, állunk a rendelkezésedre.

Gyakran ismételt

tévhitek

Van pár tévhit, amivel találkoztam mikor személyesen 1000 cégben jártam. Erre szeretnék pár instant választ adni, hogy segítsek.
Azt mondta a könyvelő, hogy nem kell semmi

Ez az információ kézenfekvő lenne, de fent a cikkben leírtam egy esettanulmányt, hogy sokszor a könyvelőknek nincs kapacitásuk követni ezen területek törvényekezéseit és 10 esetből 8-szor futottunk bele mi is abban, hogy nem megfelelő tanácsokat adnak a könyvelők ebben az esetben.

Ez egy családi vállalkozás

Elsősorban gratulálok ez mindig remek, ha a család jól együtt tud dolgozni, de a törvény nem különbözteti meg a családi jogviszonyt működés szempontjából.

Mi nem vagyunk nagy cég

Ez érthető, de nem attól függ, hogy jelentkeznek e a hatóságok vagy sem, hogy valaki nagy cég e vagy sem. Attól függ, hogy mivel foglalkoznak és pl hányan vannak. Ha egy embere már van, akkor pl. munkavédelem törvénykezései már érvényesek, ha élelmiszerrel, akkor a Nébih is jelentkezhet hiába lennél pl. egyedül a vállalkozásodban.

Mi nem vagyunk 5 fő felett

Ez egy gyakori tévhit, mert 5 főtől valóban van, ami érvényes de az nem igaz, hogy alatta semmi nem vonatkozik a vállalkozásokra. 5 főtől kell a tűzvédelmi szabályzat, de ez alatt a létszám alatt munkavédelemmel pl. minden esetben foglalkozni kötelező. 

Ha titeket megbízunk nekünk nem kell csinálni semmit?

Erre törekszünk, de az Önkormányzathoz majd neked kell bemenni, ha erre szükség van. De arra halad a világ, hogy mindent online el tudjunk intézni.

Ha nincs időd

elolvasni nézd

meg…

200% garancia

Duplán be vagy biztosítva! 
Ha kimegy egy ellenőr és miattunk büntetést kapsz, visszaadjuk a pénzed és kifizetjük a büntetést!

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk

Üzletnyitással kapcsolatos blogcikkek

Pizzéria nyitás feltételei 2023

Pizzéria nyitás feltételei 2023

Ki ne vágyna egy Pizzáriára? Csak csinálja a finom tésztákat jó feltéttel és az emberek örömmel fizetnek a termékért. Nem mellesleg egész nap egy meleg helyen vagy és jó illatok vesznek körbe. Nyami! A Pizzéria nyitás feltételei 2023 cikk a célt szolgálja, hogy...

bővebben
Pub nyitás feltételei 2023

Pub nyitás feltételei 2023

A Pub nyitás feltételei 2023 cikkünkben kapsz tőlünk egy gyors listát és egy részletes leírást is. Mindenre megpróbálok kiterjedni, hogy innen úgy távozz, hogy minden információt tudsz majd. Kezdjünk bele 😉 Működési engedély / Bejelentésköteles kereskedelmi...

bővebben
Büfé nyitás feltételei 2023

Büfé nyitás feltételei 2023

Mielőtt belekezdenénk a Büfé nyitás feltételei 2023 cikkbe tudnod kell, hogy kapsz tőlünk egy rapid listát, majd a lista után kifejtem neked, hogy mit is kell mélyebben tudni a témáról.   Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység azaz önkormányzati regisztráció...

bővebben
Gyros nyitás feltételei

Gyros nyitás feltételei

  Ki ne vágyna egy jól termelő gyros-osra? Akik jól csinálják csak úgy áll a sor a gyorsan elkészíthető jó profittal rendelkező ételbárnál. A Gyros nyitás feltételei cikk azért készült el, hogy könnyen és egyszerűen átlásd, hogy minek is kell megfelelni hatóságok...

bővebben
Fagyizó nyitás feltételei

Fagyizó nyitás feltételei

Nyáron sok mindenki gondolkodik azon, hogy a fagylalt árusítás mekkora üzlet. Ezért is készítem ezt a fagyizó nyitás feltételei cikket, hogy ez az ötleted közelebb legyen egy lépéssel a valósághoz. Ez egy rapid lista, ha csak gyorsan át akarod tekinteni, hogy mire van...

bővebben
Hamburgerező nyitás feltételei

Hamburgerező nyitás feltételei

Ha hamburgerező nyitás feltételei izgatják a fantáziád, a legjobb helyen jársz. Összeállítottam neked egy rapid listát, hogy könnyebben átlásd, hogy mi kell hozzá. A cikk második részében pedig részletezni fogom mi miért fog kelleni. Ha kérdésed adódik nyugodtan írj...

bővebben

Jelentkezés

ingyenes

tájékoztatásra

Kérlek ezeket pipáld ki

7 + 13 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk