Jelentkezz
konzultációra
Akár étteremről, kifőzdéről, pékségről vagy egy büfékocsiról van szó, az élelmiszer-előkészítés kulcskérdés az élelmiszerbiztonság és a hatósági megfelelés szempontjából. A HACCP rendszer nem véletlenül ír elő szigorú szabályokat az előkészítő helyiségek kialakítására...
Ha élelmiszer előállítással, forgalmazással vagy vendéglátással foglalkozol, akkor a FELIR szám és a HACCP kézikönyv elengedhetetlen ahhoz, hogy jogszerűen működhess. De mi is az a FELIR szám pontosan, kinek kell, hogyan lehet beszerezni, és miért fontos? „FELIR szám...
Amit minden vendéglátósnak tudnia kell a higiénikus konyhai munkáról! A vendéglátás egyik legfontosabb kérdése, amiről senki nem beszél szívesen A vendéglátóhelyek konyháiban óriási a pörgés – és ahol nagy a nyomás, ott könnyű hibázni. Az egyik leggyakoribb, mégis...
A munkavédelem sokak számára még mindig egy kötelezően letudandó adminisztratív teher – egészen addig, amíg be nem következik egy baleset vagy egy komoly hatósági ellenőrzés. Ilyenkor derül ki, hogy a kockázatértékelés hiánya vagy hiányosságai súlyos bírságokat, jogi...
Aláírt papírok, gyors bemutatók, rutinból elmondott mondatok – ha így zajlik a munkavédelmi oktatás, akkor valóban nem sok értelme van. Pedig a célja nem az adminisztrációs kötelezettség kipipálása, hanem az, hogy a dolgozók épségben, balesetmentesen végezzék a...
Tegyük fel, hogy épp új munkahelyre mész, ahol az első napon ezt hallod: – „Sisakot? Hát… ha van otthon, hozzál!” Ebben a pillanatban joggal kezdhet kiverni a víz. Ugyanis egy dolog biztos: a munkavédelem fontossága nem egyenlő a hobbiszintű barkácsolással. Az egyéni...
Először is, ha már elindítottad az egyéni vállalkozásodat, gratulálunk! Az első lépéseken túl azonban érdemes tisztában lenni azokkal a jogszabályi kötelezettségekkel is, amelyek a munkavédelemhez, tűzvédelemhez, villamos biztonsághoz vagy éppen a HACCP-hez...
Ha 2025-ben Magyarországon szeretnél egyéni vállalkozást indítani, fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezz a jogszabályi változásokról és az adminisztratív lépésekről. Az alábbi útmutató segít eligazodni a vállalkozásindítás folyamatában, különös tekintettel...
Valódi, gyakorlati útmutató kezdő vállalkozóknak 2025-ben Vállalkozást indítani olyan, mint fel-leugrani a trambulinról – egyszerre felszabadító és ijesztő. Az ember tele van ötletekkel, lendülettel, aztán jön egyik feladat után a másik, és az örömöt gyorsan felváltja...
Ha élelmiszerrel dolgozó kisvállalkozást vezetsz – legyen szó étteremről, pékségről, büféről vagy akár egy kisebb üzemi konyháról –, akkor a HACCP rendszer nem csupán ajánlás, hanem kötelező elem. A 852/2004/EK európai uniós rendelet értelmében minden élelmiszert...
Amikor a saját konyhánkban főzünk, sokszor a kreativitás és a családi receptek kapják a főszerepet. De ha belegondolunk, minden egyes főzésnél valójában egy mini élelmiszer-előállító üzemet üzemeltetünk. A vendéglátásban alkalmazott higiéniai szabályok, például a...
Sokszor halljuk: „Nálunk minden makulátlanul tiszta, nem lehet gond.” A tisztaság persze nagyon fontos – de nem egyenlő az élelmiszerbiztonsággal. Ez az egyik leggyakoribb félreértés, főleg kisebb élelmiszerrel foglalkozó vállalkozások körében. A HACCP rendszer...
A HACCP sok élelmiszerrel foglalkozó vállalkozás számára első hallásra ijesztő lehet, főleg a számtalan tévhit miatt, ami a rendszer körül kering. Pedig a valóság sokkal egyszerűbb (és barátságosabb), mint ahogy azt sokan gondolják. Most az 5 gyakori tévhit a...
Szereted a rejtélyeket, a fejtörőket, és szeretnéd, ha mások is átélhetnék ezt az izgalmat? Gondolkodtál már azon, hogy saját szabadulószobát nyiss, de nem tudod, hol kezdd el? Akkor van egy jó hírünk: a Szabadulószoba nyitás feltételei 2025 cikkben lépésről lépésre...
Szeretnél egy saját textilüzletet nyitni, ahol a szövetek közt barangolva a vásárlók ihletet merítenek a következő csodás ruhakölteményük elkészítéséhez? Elképzeled, ahogy az ügyfeleid csillogó szemmel válogatnak a finom kelmék, színes anyagok, selymek, pamutok...
A büfé üzemeltetése vonzó vállalkozási lehetőség, hiszen egy saját vendéglátóhely létrehozása sokak álma. Valószínűleg te is azért vagy itt, mert szeretnél egy büfét nyitni, de nem tudod pontosan, hogy milyen végzettség kell hozzá, vagy, hogy egyáltalán, mi szükséges...
Ki ne sóvárogna egy lágyan olvadó vattacukor után? Elképzelted, ahogy Te is a rendezvények egyik fő árusa vagy, ahol hosszú sor áll a csábítóan édes falatokért? Csalogat a vattacukor készítés varázslatos világa, de nem tudod magad átverekedni a hatóságok útvesztőin?...
Gondolkozol egy saját műszaki bolt nyitásán, de nem tudod, hol kezdd el? Szenvedélyed a technológia és szívesen segítenéd a vásárlóidat szakértőként? Van egy jó hírünk: a műszaki eszközök iránti kereslet folyamatosan növekszik, így most kiváló alkalom nyílik az...
Ha szereted a kiváló minőségű húsokat, értesz a húsfeldolgozáshoz és mindig is saját húsboltot szerettél volna nyitni, akkor ne hezitálj! Itt az ideje, hogy belevágj! Azonban, egy húsbolt beindítása nem csupán a megfelelő alapanyagok beszerzéséről szól, hanem számos...
Te is érzed a lendületet, amikor a fésű és az olló finom mozdulatai életre keltik a modern, férfias megjelenést? Szenvedéllyel formázod a szakállakat és a frizurákat? Ha úgy érzed most jött el az idő, hogy saját barber shopot nyiss, és szeretnéd megvalósítani az azt...