Kigyulladt a NAGYSZEBENI BARKÁCSÁRUHÁZ

Szerző: | 2020. 03. 20. | Egyéb kategória

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: < 1 minutes

2020. március 7-én éjszaka kigyulladt egy  építkezési anyagokkal és lakberendezési tárgyakkal foglalkozó barkácsáruház Nagyszebenen. A nagyszebeni áruház 6000 négyzetméteres területen égett. A helyi illetékesek a helyszínre vonultak, a tűz oltásában 250 tűzoltó vett részt. Az eddigi nyomozás alapján a tüzet feltehetően elektromos zárlat okozta. Feltehetőleg túlterhelődött a villamosenergia-elosztó panel, ezáltal rövidzárlat keletkezett. 

Egyenlőre nem érkezett információ arról, hogy a barkácsáruház rendelkezett-e VILLAMOS BIZTONSÁGI FELÜLVIZSGÁLATTAL. Azonban a magyarországi vonatkozó jogszabályok kötelezően előírják, hogy minden gazdasági tevékenységet végző cégre, ahol bolt vagy iroda helyiség van kötelező írásbeli VILLAMOS BIZTONSÁGI dokumentációt készíteni. Ezt a dokumentációt csak szakvizsgával rendelkező kolléga végezheti el, VILLANYSZERELŐ nem. A villamos biztonsági dokumentáció 2 részből tevődik össze. Az első az ÉRINTÉSVÉDELMI VIZSGÁLAT. Amennyiben bérleményben bérlőként dolgozol akkor is kötelező ilyen dokumentációval rendelkezned, mivel az állam nem helyiséghez, hanem gazdasági tevékenységhez és céghez köti a dokumentum meglétét. Ha például fodrász, vagy műkörmös vagy, vagy egyéb tevékenységet saját tulajdonodban lakásodban, szalonodban végzed, ez a dokumentáció akkor is szükséges. Az otthon kialakított munkaállomást is meg kell vizsgáltatni érintésvédelmi szempontból. A dokumentációt a Nemzeti Munkavédelmi Hivatal ellenőrzi. A dokumentumot nem szükséges minden évben megcsináltatni, mert 3 évig érvényes. Amennyiben a vállalkozás nem rendelkezik ÉRINTÉSVÉDELMI dokumentációval a büntetési tétel 100.000 Ft nagyságrendtől indul. 

A villamos biztonsági dokumentáció második része az ERŐSÁRAMÚ BERENDEZÉSEK FELÜLVIZSGÁLATA.Az erős áram, itt 230V-ot jelent. Ez minden vállalkozásra vonatkozik, ahol van elektromos berendezés. Ez a vizsgálat azért szükséges, hogy a rendszer tűzvédelmi szempontból ne legyen túlterhelt. Ezáltal az elektromos tűzesetek elkerülhetők lehetnek. Ezt az 54/2014 BM rendelet, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja elő, és a katasztrófavédelem ellenőrzi. 

Amennyiben vállalkozásod még nem rendelkezik ezen dokumentációkkal, mi tudunk ebben segíteni.

Keress minket bizalommal!

06209648811

Amennyiben szeretnél még cikkeket olvasni a témában:

www.megvedelek.hu

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

7 + 5 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk