Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat: Kigyulladt egy fürdő!

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

Még júniusban gyulladt ki a Harkányi gyógyfürdőben egy rossz elektromos megoldásnak köszönhetően egy fa szerkezet! Erre a célra létezik a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat, ami az adott helyiséget, munkahelyet tűzvédelmi szempontból nézi át, és vizsgálja felül.

2019.06.01 napján a Harkányi gyógyfürdő vezetősége nem lehetett egész nap jókedvű, mivel egy hibás villanyszerelési megoldásnak köszönhetően egy fa szerkezet mögötti kötődobozban zárlat történt, és kigyulladt a lambéria.

Még jó, hogy a gyógyfürdő rendelkezik állandó gépészeti biztossal, aki a tudáshoz mérten minden megtett a tűzoltók kijöveteléig és addigra már eloltotta a keletkezet tűzesetet. A tűzoltók megállapították, a hibát. – írtja a Baranya megyei hírportál

Miért segít egy ilyen helyzetben a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat?

 

Hasonló hiba miatt kigyulladt a francia Notre Dame is, amiről be is számolt az oldalunk és ezáltal sajnálatos módon csorbította a fent maradt emberi örökség részét az a tűz. A tűz balesetek nagyon nagy része ennek a problémának köszönhető, azaz a zárlatnak.

A magyar állam erre írta elő a z elektromos hálózat érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálatát. A 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 277. §-a szerint minden elektromos berendezést és hálózati összekötést köteles 3 illetve 6 évente felülvizsgáltatni egy megfelelő tanúsítással rendelkező szakemberrel minden cégnek és társasháznak is!

Mi, az érintésvédelemmel egyidejűleg a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat részét is meg szoktuk csinálni, hogy ezzel se lehessen probléma és az ügyfelünknek erre ne legyen külön gondja.

A katasztrófavédelemnek van egy 40 pontból álló bírság táblája, amit előszeretettel használnak ha meglátogatják a cégeket. A cégek általában vagy nem tudják, hogy mi kell nekik vagy hanyagok sajnos és ebből adódnak a hasonló balesetek.
Ha ez a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat NINCS megcsinálva, akkor ezen büntetésekre lehet számítani:
33. A kötelező időszakos villamos vagy villámvédelmi felülvizsgálat hiánya 100 000 forinttól 1 000 000 forintig büntethető!

Ha kíváncsi a további 40 büntetőpontra és el szeretné kerülni a bírságot, akkor azt megtekintheti IDE KATTINTVA.

Ha a cége, telephelyei számára még nincs tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat elvégeztetve és hívjon fel minket árajánlat érdekében és nemcsak elkerülheti a büntetést, de még biztonságossá is teheti a telephelyei állapotát.

(A biztosításokkal kapcsolatban: a biztosítók beleírják céges biztosítás esetében, hogy a magyar törvényeknek meg kell felelni és csak azon állapot romlásakor, káresetekor fizet kártérítést a biztosító)
Forrás: bama.hu

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

9 + 8 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk