Törvénymódosítás tűzvédelem területén!

Szerző: | 2020. 01. 02. | Blog, Tűzvédelem

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

A tűzvédelem nem egy olyan terület, ami gyakran változna, de az utóbbi pár évben igen sok változás következett be! Mostani is 2020. Január. 22-től lép érvénybe! Nézzük meg, hogy kiket érinthet!

Mint fentebb leírtam ez nem egy olyan terület, ahol havonta hoznának új törvénykezéseket. De a tűzvédelem szakemberi is fejlődnek a korral, és próbálják lekövetni a működési trendeket, és kijavítani az eddig is fennálló joghézagokat.

A mostani változás mindenkit érint, hisz az országos tűzvédelmi szabályzat 122 helyen változott. Legtöbb helyen pontosítottak, de azt eredményezi, hogy minden vállalkozásnak újra kell írni a szabályzatát és minden társasháznak a tűzvédelmi házirendjét.

Az utóbbi év változásainak tapasztalati azt eredményezik, hogy hatálybalépéstől kezdve ellenőrizhetik a változások betartását az érintetteknél, ahol elsőként megértőbbek, de később büntethetnek a hatóságok!

A tűzvédelem nem játék. Lehet te nem kerültél még ilyen vészhelyzetbe, de az országos statisztika azt mutatja, hogy 2019.decemberében naponta 30 tűzeset volt, 1 füstmérgezés, és kétnaponta 1 halott! –írja a katasztrófavédelem

Ezért is veszik ilyen komolyan ezen szabályzatok megíratását és betartatását! Sok helyen a cégeknél a fiatal munkavállalók nem kapnak tűzvédelmi oktatást csak aláíratnak vele egy papírt és ezzel letudják vagy a társasházakban nem tájékoztatják megfelelően a lakókat, hogy mit szabad kitenniük és mit nem a folyosóra.

Az ilyen hozzáállás sajnos azt eredményezi, hogy egyszer lesz majd egy olyan baleset, amit országos botrány lesz és megint bekeményítenek a hatóságok, mint annó a Westbalkán tragédia után. Idén is történt EU szintű tragédia. Lengyelországban fiatal lányok égtek bent egy szabadulószobában.

Társadalmi szerepvállalásként fel is ajánlottam minden szabadulószobának, hogy ingyen kimegyek velük konzultálni, hogy idehaza ilyen NE történhessen meg! Szerencsére voltak akik éltek a lehetőséggel, de voltak olyanok, akikhez nem mernék bemenni játszani én sem!

Mi pedig miben tudunk segíteni?

  • Tűzvédelmi szabályzat át vagy megírásában
  • Tűzvédelmi házirend megírásában
  • Társasházaknak / cégeknek érintésvédelmi, villámvédelmi, erősáramú berendezések felülvizsgálatában!
  • Tűzoltó készülékek karbantartásában
  • Tűzvédelmi jelzések beszerzésében

Kerülje el a kellemetlen ellenőrzéseket és hívjon fel most! 06209648811

Minden változás letölthető

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

14 + 8 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk