Tíz emeletes házat ürítettek ki Vácon gázrobbanás miatt

Szerző: | 2020. 03. 23. | Egyéb kategória

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: < 1 minutes

2020.03.07-én gázrobbanás történt Vácon egy tízemeletes ház egyik harmadik emeleti lakásában. Tűz nem keletkezett, a ház ellátó rendszerei, például gázvezetékek rongálódtak meg. A helyszínre érkező tűzoltók a szivárgó gázvezetékeket sikeresen eltömítették. Az eset következtében átmeneti szálláshelyre szállították a ház lakóit. Az épület lakhatóságában nem történt változás, a helyreállítási munkák befejeztével a lakók visszatérhettek otthonaikba. 

Társasházak esetén kiemelt fontosságú beszélnünk a tűzvédelmi házirendről amelynek része a menekülési útvonalak. A “menekülési útvonalak” kifejezéssel 2020. január 22-től, az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) hatályba lépésétől beszélünk, a korábban hatályban lévő jogszabály “menekülésre kijelölt útvonalként” definiálta ezt a kifejezést, így sokak számára ez lehet ismert. A “menekülési útvonal” kapcsán összeszedtem azokat a legfontosabb információkat, amelyek mindenki számára fontosak! 

Menekülési útvonalon TILOS bármilyen robbanásveszélyes, vagy éghető anyagot elhelyezni! Minden esetben TILOS mindennemű tárgy tárolása, ideértve a lakásban épp feleslegessé vált bútorok, valamint a növények tárolását, akármilyen otthonos környezetet varázsoljanak is.

Hogy miért fontos mindez? Azért, mert Tűzvédelmi házirend dokumentációval MINDEN TÁRSASHÁZNAK RENDELKEZNIE KELL! Valamint minden lakóval ismertetni is kell ezt a dokumentációt, hogy tudják mi a teendő egy vészhelyzet esetén, és mivel tudják segíteni a mentésben résztvevő személyek munkáját.

Ebben is tudunk segíteni! Amennyiben nem rendelkeznek TŰZVÉDELMI HÁZIRENDDEL, vagy a jogszabálybeli módosítások miatt ennek aktualizálása időszerű, keress minket a 06209648811-es számon!

Az esettel kapcsolatban az INDEX folyamatosan frissíti a cikkét, amiről bővebben olvashattok itt: https://index.hu/belfold/2020/03/07/gazrobbanas_volt_vacon_egy_tizemeletes_hazban/

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

4 + 3 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk