Halálos munkabaleset Pozsonypüspökin

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

2020. február 14-én egy körgyűrű építése során Pozsonypüspökin baleset során meghalt egy ott dolgozó férfi. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz.

Az építkezésen egy tehergépjármű sofőrje tolatás közben elütötte egyik munkatársát, aki az ütközés következtében olyan sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

A gépjármű vezetőjét megszondáztatták, de a vizsgálat eredménye negatív lett.

A baleset körülményeit még vizsgálják, azonban az építkezés fő kivitelezője és a projektfelelős sem nyilatkozott az eset kapcsán. 

 

Számtalan olyan építkezést látok, ahol egy egy állványzatról a munkások biztosítás nélkül ugrálnak az emeletek között, egyéni védőfelszerelést, például munkavédelmi sisakot nem viselnek. 

A létrát alulról egy kolléga fogja fél kézzel, a másik kezében cigarettát tartva. A létra teteje pedig egy omladozó falhoz van támasztva. 

Ezekből a momentumokból arra lehet következtetni, hogy ezek az emberek nem kaptak munkavédelmi oktatást, vagy ha kaptak oktatást az nem volt megfelelő.

A Magyarországon hatályban lévő Munkavédelmi Törvény kimondja, hogy minden munkavállalónak, a munkába állás előtt munkavédelmi oktatásban kell részesülnie!

Legyen szó egy napos, vagy akár több hónapos munkavállalásról. Ha egy adott munkavállaló több évig dolgozik egy helyen, akkor ezt az oktatást rendszeresen meg kell ismételni!

 

Kérdéses, hogy a cégek miért nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban. Felmerülhet a gyanú, hogy a dolgozók munkavédelmi oktatásával lehetett gond?

Munkásaink, dolgozóink a MI FELELŐSSÉGÜNK! Gondoskodnunk kell róla, hogy a munkavégzésük során minimalizáljuk azokat a felmerülő kockázati tényezőket, amelyek munkahelyi balesethez vezethetnek!

Az sem mindegy, hogy az oktatást milyen minőségben kapják meg a munkavállalók.

Nyilván Neked sem mindegy, hogy egy előadó órákat beszél olyan dolgokról amelyek Téged nem is érdekelnek, számodra nem is érthető, mert olyan szakkifejezéseket használ, amelyekből semmit nem értesz, és mindezt monoton hangnemben beszélve teszi.

Ha érdekel a munkavédelmi oktatás új, teljesen megreformált, kevés időt igénybe vevő, korszerű, élvezhető online oktatási formája, amin a munkavállalóid garantáltan nem fognak unatkozni, akkor minket keresel!

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

5 + 4 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk