Munkavédelem: Ezt okozta egy részeg sofőr a Kassai repülőtéren!

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes2019.Június.08.-án a Kassai repülőtéren egy ittas sofőr egy repülőgépnek hajtott egy olyan tartályautóval, ami a gépek üzemanyagát szállította. Miért fontos ez munkavédelem szempontjából? A Szlovák hatóság kimenetelével végeztek a sofőrön egy alkoholos szondavizsgálatot, aminek az lett az eredménye, hogy a leheletéből kimutatható érték 1,44mg/l, ami 2,96n ezrelékkel egyenlő! Az esemény bekövetkezésekor, az utasok már a gépen tartózkodtak a személyzettel együtt de személyi sérülés nem történt!

A magyar munkavédelem az ittas vezetést tiltja. A munkavédelmi oktatáson elhangzik az is, hogy ittas állapotban vagy tudat módosító szer hatása alatt munkavégzést nem lehet folytatni!

A Szlovák munkavédelem előírásainak pontos megfogalmazásával nem vagyok tisztában, de az biztos, hogy ilyen mulasztás ott is komoly következményekkel jár. Itthon van olyan vállalat, ami minden reggel a sofőrjeinek megköveteli a alkoholszondás vizsgálatát, hogy ilyen módon ne történhessen semmilyen munkabaleset vagy személyi sérülés. Ilyen helyzetben nem csak mások épségét teszi kockára egy munkatárs, de az említett sofőr ellen még eljárás is indult, tudat módosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés gyanújával. A repülőtér nyilatkozatából az is kiderült, hogy szerencsére a repülőgép nem sérült meg és azt is elárulták, hogy az alkalmazottal azonnali hatállyal szerződést bontottak.

Ha az Ön cége a szállítmányozás bármely formájával foglalkozik, érdemes tudnia, hogy hogyan kerülheti el az ilyen incidenseket vagy az esetleges munkavédelmi baleseteket.

A munkavédelmi oktatást nem hiába találták ki és évente kötelező, vagy új munkatárs belépésekor. Sajnálatos módon idehaza nem mindig veszik ezt komolyan és nem fektetnek rá kellő figyelmet. A legtöbb esetben az oktatás csak papíron történik és aláíratnak a munkavállalóval egy oktatási naplót és ebben ki is merül a cégek figyelme. Pedig ha ilyen baleset történik, akkor a vállalkozás az esetek nagy részében számíthat ellenőrzésre, ahol munkavédelmi és tűzvédelmi dokumentációkat is megnézik. Ez mellett, még a gépjárművek szabályos karbantartására és vizsgálatára vonatkozó okmányokat is kérik az ellenőrzést végző szakhatóságok. Ha nyugodtan szeretne aludni és nem akar azon aggódni, hogy milyen hibát találhatnak az ellenőrök az Ön cégében, akkor jobb megelőzni az ilyen kellemetlen szituációkat. Hívjon ezen telefonszámon minket konzultációra: 06209648811
Forrás:BUMM.SK

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

10 + 5 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk