Munkavédelem: 100 MILLIÓ forint bírság az első hat hónapban

Szerző: | 2019. 08. 27. | Munkavédelem

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

Remélem kedves olvasó TE nem estél bele az év első felében a nagy munkavédelem ellenőrzésekbe, hiszen száz millió (100 000 000) forintnyi büntetést szabtak ki összesen a hatóságok!

Megdöbbentő szám és megdöbbentő eredmény! A munkavédelmi főosztály weboldalán feltüntetett jelentésben tette közzé az év első hat hónapjában lévő ellenőrzésekről szóló statisztikáit. 7065 munkáltató ellenőrzéséből 5493 helyen találtak hiányosságokat munkavédelem szempontból! Ez több mint 60%. Ez azt jelenti, hogy az itthoni cégekből tíz cégből hatnál gond lenne?

Szemben a tavalyi évben vizsgált cégek közül 7098 ellenőrzésből 5305-nél volt probléma munkavédelem területén.

 

Ezek szerint az idei évre nőttek a szabálytalanságok a munkavédelem területén pár százalékkal! Ez egybefügghet a sok új cég alapulásával is, ami az elmúlt években fokozódik. Egyébként a munkáltatói mulasztások ezen területen voltak magasak:
-Villamos biztonság (érintésvédelem, tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat. ezekről más írtunk pár cikket)
-Nem megfelelő munkaeszközök biztosítása
-Veszélyes anyagok alkalmazása, kockázatértékelése
-Vegyi anyagok tárolása

Fontos tudni, hogy amikor valaki megnyit egy új céget senki sem mondja el neki, hogy mit kell betartania, beszereznie ezzel a témával kapcsolatban. Egyszer csak kap egy ellenőrzést! Ezért is írtam egy könyvet, amit IDE KATTINTVA az első fejezetét le tudod tölteni.

Na de a munkavédelemre visszatérve, sajnálatos, hogy ilyen körülmények közt dolgoztatják az embereket de őszintén vallom, hogy ez nem minden esetben a munkáltatók hibája hanem mivel nincs rendes állami tájékoztatás a cégek fele, hogy mit is kéne betartani és miért, ezért sokan nincsenek is tisztában a fontosságával ebben a témában. A vállalkozások félnek a büntetésektől és azt látják, hogy hátráltatják őket a termelésben. Az ellenőrök pedig hanyag embereknek látják a vállalkozókat, akik nem tájékozódtak! Igaza van a vállalkozónak, mert nekik igazából senki sem magyarázza el a rajunk kívül amit tudniuk kell, és igaza van az ellenőrnek is, mert tényleg nem tájékozottak a szembeállók. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy egy olyan világot élünk ahol egy üzletasszonyra vagy egy üzletemberre nagyon nagy nyomás helyezkedik. Nagyon sok dolog van amire figyelni kell, hogy működjön a cég és mindig csak egy újabb csapdának, egy újabb buktatónak gondolják a munkavédelmet a cégek vezetői. Én a vállalkozók párján állok, hisz én is vállalkozó vagyok és tudom, hogy mit jelent ez a nyomás. Ezért is ajánlottam fel a könyvem első fejezetét, hogy bárki hozzáférhessen az információhoz gond nélkül és ne essen az ellenőrök áldozatává!

Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy az ellenőrök jó emberek akik csak a munkájukat végzik és ezt adott törvényekből. Nekik az a feladatuk, hogy azokat az embereket óvják meg akik egy rossz munkahelyen egészségre káros feladatot végeznek, ahol az életükkel is fizethetnek a munkájukban a vállalkozó kérésére. Ez az eset természetesen ritka! Ezzel arra szeretnék kilukadni, hogy a felügyelők területükön nagy tudású szakemberek, így nem tudják átérezni, ami rád kedves olvasó, vagy rám nehezedik azzal kapcsolatban, hogy figyelnünk kell a marketingre, a tartalomgyártásra,a számlázásra, a könyvelőre, a munkatársak felvételére, betanítására, a beszállítókra, a raktározásra, a szavatosságra, a trendekre, a munkagépekre, a nyomtatóra, a tisztaságra….stb. stb. és még a sokáig sorolhatnánk a listát.

Kedves olvasó ha a következő hat hónapban nem szeretnéd kivenni a 100 MILLIÓS bírságból a részed , sokat fog segíteni! Vagy hívj minket és szívesen pár tanáccsal tippel ellátunk! Ja és ne feledd … MEGVÉDELEK.HU

06209648811

Forrás:ado.hu

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

15 + 3 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk