Hatalmas pánik volt Balatonszemesen, az óvodából mentették ki a gyermekeket

Szerző: | 2020. 02. 25. | Egyéb kategória

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: < 1 minutes

2020. február 20-án, csütörtökön egy családi ház területén található kazánház 12 négyzetméteren lángra kapott Balatonszemesen. A tűz következtében a kazánház területén található három gázpalack is lángrakapott.
A helyszínre érkező tűzoltók detektálták a tűz keletkezésének központját, majd a lángokat 2 vízsugár segítségével eloltották. Szerencsére a lángok nem terjedtek át a kazánházból a lakásra.
A környező épületeket, így a közelben található óvóda épületét is a tűz következtében elárasztotta a füst.
Az intézményből 52 gyereket és 14 ott dolgozót kellett kimenekíteni.

A fent említett eset szerencsésnek mondható, mivel komolyabb sérülést senki nem szenvedett el. De a lángok gyors terjedésének következtében az esetnek akár tragikus végkifejlete is lehetett volna. 

A 2020. január 22-én hatályba lépő új Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) pontosan előírja, hogy egyes típusú építményeknél, épületeknél, ha az megengedett -mekkora mennyiségben tárolható robbanásveszélyes anyag, mint jelen esetben gázpalack. 

Az OTSZ-ben található használati szabályok pontosan kimondják azt is, hogy robbanásveszélyes vagy gyúlékony anyagot kazánház területén milyen mennyiségben tárolhatunk, valamint, ha már tárolunk akkor az ilyen esetek elkerülése végett ott tűzoltásra alkalmas szóróanyagot, általában homokat, ahhoz lapátot és tűzoltó takarót kell tartanunk. 

Ezek az eszközök, anyagok, a tűz  keletkezéséhez szükséges feltételek (éghető anyag, oxigén, gyulladási hőmérséklet) egyikét szüntetik meg, ezáltal megfékezve a tüzet. 

Az itt történtekből okulva mindenkinek fontos tudnia, hogy mit hogyan, milyen mennyiségben  és hol tárolhatunk!
Ebben TUDUNK SEGÍTENI MI, hogy a te vállalkozásod ne kerülhessen ilyen helyzetbe!
2020. január 22-től az új OTSZ szabályai érvényesek, ezért a meglévő  tűzvédelmi szabályzat egyes részei módosítást igényelhetnek!

Keress minket bizalommal: 06209648811

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

2 + 9 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk