Haccp: A sziget fesztiválon profik a Balatonon kevésbé

Szerző: | 2019. 08. 25. | Haccp

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

Az idei szeget fesztivált egy 82 fős ellenőrgárda vetette górcső alá a fesztiválon részvevő vállalkozók működését. A rendezvényen 500 000 főnél is több ember fordult meg, és ennek nagy része külföldi! Az élelmiszert forgalmazó cégek, ugyebár kitelepüléssel oldják meg a fesztiválozók kiszolgálását, mégis a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági hivatal) ellenőrzései során a rendezvényen nem találtak olyan HACCP (Élelmiszer biztonsági kézikönyv) hiányosságot, amiért büntetést szabhattak volna ki.

Tegyük hozzá, hogy egy ekkora rendezvény megszervezésével az előmunkálatok,  az építés is egy hatalmas feladat, a pavilonok, a sátrak, a színpadok kivitelezésével kapcsolatban. Az előbb említett 82 fős szakértői gárdából tűzvédelmi és munkavédelmi szempontból is ellenőriztek a csapat tagjai. Hisz egy speciális rendezvény speciális elemeit összeállító munkálatról volt szó. Egyik területen sem találtak olyan szabálytalanságot, ami említésre méltó. -írja a Pénzcentrum

Ellenben a Balatonon,

ahol a legkedveltebb falatozók meglátogatásának eredménye, hogy 12 helyből 8 egységben találtak kisebb-nagyobb hiányosságokat. Ezen hiányosságok összefügg a HACCP, azaz az élelmiszer biztonsági kézikönyv feltételeivel, hisz azon irányelvek a mérvadóak az élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozásokban. Az ellenőrök 140 mintát vettek, majd laboratóriumban 500 kísérletet végeztek a mintákon. Ezután összesen 300 ezer bírságot szabott ki a hatóság. Ez nem kis összeg, főleg egy olyan vállalkozás számára aki pl.:most nyitna egy falatozót, így érdemes megtudni, hogy egy ilyen vállalkozásnak mit kell betartani a HACCP (élelmiszer biztonsági kézi könyvel) kapcsolatban. -Írja a demokrata

Gyakran hívnak minket egy étterem vagy bolt megnyitása előtt, hogy tanácsot kérjenek, mert ezen dolgokat nem mondja el a könyvelő, a cégalapító cég, vagy ügyvéd.

Egyszerűen nem a hatáskörük, mégis fontos tudni, mert ha jön a hatóság nem biztos, hogy első körben csak figyelmeztetésben részesít. Tegyük hozzá azt is, hogy a HACCP nemzetközi szabványa azért jött létre, hogy mindenhol ugyan olyan minőségű ételt kapjon a fogyasztó vásárlásakor.

Csináltam nemrégen egy könyvet a témával kapcsolatban

 

és ezen könyvnek van egy melléklete! HACCP segédlet a neve! A linkre kattintva letöltheti amiben adok pár tippet arról, hogy ha jönne egy ellenőr, mit néz elsősorban.

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

10 + 5 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk