Haccp: A sziget fesztiválon profik a Balatonon kevésbé

Szerző: | Haccp

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Az idei szeget fesztivált egy 82 fős ellenőrgárda vetette górcső alá a fesztiválon részvevő vállalkozók működését. A rendezvényen 500 000 főnél is több ember fordult meg, és ennek nagy része külföldi! Az élelmiszert forgalmazó cégek, ugyebár kitelepüléssel oldják meg a fesztiválozók kiszolgálását, mégis a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági hivatal) ellenőrzései során a rendezvényen nem találtak olyan HACCP (Élelmiszer biztonsági kézikönyv) hiányosságot, amiért büntetést szabhattak volna ki.

Tegyük hozzá, hogy egy ekkora rendezvény megszervezésével az előmunkálatok,  az építés is egy hatalmas feladat, a pavilonok, a sátrak, a színpadok kivitelezésével kapcsolatban. Az előbb említett 82 fős szakértői gárdából tűzvédelmi és munkavédelmi szempontból is ellenőriztek a csapat tagjai. Hisz egy speciális rendezvény speciális elemeit összeállító munkálatról volt szó. Egyik területen sem találtak olyan szabálytalanságot, ami említésre méltó. -írja a Pénzcentrum

Ellenben a Balatonon,

ahol a legkedveltebb falatozók meglátogatásának eredménye, hogy 12 helyből 8 egységben találtak kisebb-nagyobb hiányosságokat. Ezen hiányosságok összefügg a HACCP, azaz az élelmiszer biztonsági kézikönyv feltételeivel, hisz azon irányelvek a mérvadóak az élelmiszerekkel foglalkozó vállalkozásokban. Az ellenőrök 140 mintát vettek, majd laboratóriumban 500 kísérletet végeztek a mintákon. Ezután összesen 300 ezer bírságot szabott ki a hatóság. Ez nem kis összeg, főleg egy olyan vállalkozás számára aki pl.:most nyitna egy falatozót, így érdemes megtudni, hogy egy ilyen vállalkozásnak mit kell betartani a HACCP (élelmiszer biztonsági kézi könyvel) kapcsolatban. -Írja a demokrata

Gyakran hívnak minket egy étterem vagy bolt megnyitása előtt, hogy tanácsot kérjenek, mert ezen dolgokat nem mondja el a könyvelő, a cégalapító cég, vagy ügyvéd.

Egyszerűen nem a hatáskörük, mégis fontos tudni, mert ha jön a hatóság nem biztos, hogy első körben csak figyelmeztetésben részesít. Tegyük hozzá azt is, hogy a HACCP nemzetközi szabványa azért jött létre, hogy mindenhol ugyan olyan minőségű ételt kapjon a fogyasztó vásárlásakor.

Csináltam nemrégen egy könyvet a témával kapcsolatban

 

és ezen könyvnek van egy melléklete! HACCP segédlet a neve! A linkre kattintva letöltheti amiben adok pár tippet arról, hogy ha jönne egy ellenőr, mit néz elsősorban.

Jelentkezz

online

konzultációra!

Minden üzletnyitás nagy feladat, de megéri! Segítünk benne!

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk