Érintésvédelem : Zalán 2,5 éves, megrázta az áram, és nem kér bocsánatot a vállalkozó!

Szerző: | 2019. 07. 02. | Érintésvédelem, Haccp

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

Egyben baromi megrázó, egyben baromi mély érzelmeket váltanak ki az emberekből azok a híradások, amikor gyerekekről van szó! Mostani esetben sajnálatos módon egy 2,5 éves gyermek esett áldozatul, mert felelőtlen volt a vállalkozó és nem érdekelte az érintésvédelem!

2019. Július elsején Zalán és a szülei ellátogattak egy vendégházba Palkonyán egy esküvőre. Odaérkezve a kültéren lévő kisfiú megérintett egy lámpa csonkot, aminek hatására feketére (!!!) égett a karja az áramütéstől.

Az apuka rögtön kocsijával elindult a Pécsi kórházhoz, hogy fia egészséget mentse, hiszen az áramütés nem gyerekjáték főleg ha valaki másodfokú égési sérüléseket szenved.

Szegény gyermek! Az áramütésnek egyébként lehet mellékhatása! Nemcsak az a helyzet, hogy megráz az áram és utána jön a gyógyulási folyamat mint egy égési sérülésnél. Itt komplikáltabb, mivel a testen áthaladó elektromos áram mindennel érintkezik és ez miatt vérrögöket is képezhet. Ha ezen vérrögök fejbe érkeznek vagy a szívbe, akkor agyvérzést vagy infarktust is tud okozni.

Ez a helyzet sajnos nagyon szimbolizálja, hogy a magyar vállalkozók egy része mennyire nem foglalkozik a biztonsággal meg a törvényekkel. A hely tulajdonosa nem is kért bocsánatot a családtól és nem ismerte el a felelősségét a dologban. (!!!)  Ez az, ami igazán indulatokat váltott ki belőlem amikor olvastam a cikket, mert az érintésvédelmi felülvizsgálat minden vállalkozásnak KÖTELEZŐ! A vállalkozások egy része pedig teljesen átsiklik ez felett tudatosan, hogy ez rájuk nézve kell-e vagy sem.

Sok tárgyaláson vagyok túl és sok hely van, ahol hiába mondtam el, mutattam meg a törvényt, magyaráztam el készségesen, hogy mi miért kell, egyes vállalkozók hallani se akartak ezen dolgokról!

Mai napig tudok olyan magánóvodát, ahol szintén nincs érintésvédelem, meg élelmiszer biztonsági (HACCP) kézikönyv. A tulajdonos szerint neki ilyenre nincs szüksége és nemes egyszerűséggel felülemelkedik a törvényeken.

Ezt most egy 2,5 éves ártatlan gyerek szívta meg, aki nem tehet semmiről. Az érintésvédelem vizsgálata pedig ezen hibát feltárta volna és a tulajdonosnak szólva a hiba ki lett volna javítva. A javítás költsége maximum 5 ezer forint de ezzel most egy kisgyerek lelkével és testi épségével játszott a vállalkozó!

A vállalkozó azt nyilatkozta, hogy az apukának kellet volna bocsánatot kérni, hogy nem vigyázott a gyerekére….

Ha nem vagy benne biztos, hogy a te vállalkozásod biztonságos, hívj fel és INGYEN adunk tanácsot csak ne kelljen még egy ilyen cikket írnom! 06209648811

Forrás: Origo.hu

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

8 + 12 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk