Ebbe a szakágazatba tartozik az egyéb máshova nem sorolt szórakoztatás és szabadidős tevékenység (kivéve a vásári és vidámparki szórakoztatást):
– az érmés játékok, játékautomaták üzemeltetése
– a szabadidőpark tevékenysége (szálláshely nélkül)
– a szabadidős közlekedési eszközökhöz kapcsolódó létesítmények üzemeltetése (pl. sporthajókikötő)
– a sípályák üzemeltetése
– a pihenést, szabadidőt szolgáló eszközök kölcsönzése a szabadidős szolgáltatás szerves részeként
– a szabadidő-eltöltés jellegű vásárok, bemutatók
– a strandszolgáltatás, beleértve az ennek keretében végzett strandeszköz-kölcsönzést (pl. fürdőkabin, öltözőszekrény, nyugágy stb.)
– a táncterem, diszkó működtetése

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
– a szórakoztatást célzó élő műsorok producereinek és impresszárióinak tevékenysége is, a művészeti és sporteseményeket kivéve (létesítménnyel, vagy anélkül)

Ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a tűzijáték, fény- és hangjáték előadás tartása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a felvonók, drótkötélpályák, sí- és drótkötél liftek üzemeltetése, lásd: 4939 teáor – M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás
– a halászati, horgászati célú vízi utazás, lásd: 5010 teáor – Tengeri személyszállítás, 5030 teáor – Belvízi személyszállítás
– a szabadidőparkban, erdőben, táborhelyen rövid ideig tartózkodó látogatókat kiszolgáló kempingszolgáltatás, lásd: 5530 teáor – Kempingszolgáltatás
– a lakókocsi parkok, táborhelyek, szabadidőtáborok, vadász és horgász táborok, kempingek szolgáltatása, lásd: 5530 teáor – Kempingszolgáltatás
– a diszkók, túlnyomóan italfelszolgálással, lásd: 5630 teáor – Italszolgáltatás
– a színházi, cirkuszi szolgáltatás, lásd: 9001 teáor – Előadó-művészet

Sípályák üzemeltetése munkakör

A 9329 feladatai közé tartozik a sípályák üzemeltetése munkakör. Az aktív turizmus fontos és felelősségteljes területe, amely vonzó lehetőségeket kínál az évszakos sí és snowboard szerelmeseinek. 

Az üzemeltetők felelősek a sípályák és az azokhoz kapcsolódó létesítmények felügyeletéért és fenntartásáért. Ennek magában kell foglalnia a pályák sínezését, a hóágyúk használatát, a síliftek és húzólift rendszerek működtetését, valamint a vendégek biztonságának garantálását. 

Azok akik ebben a munkakörben szeretnének dolgozni, azoknak gondoskodniuk kell a sípályák karbantartásáról, a síelők biztonságos elhelyezéséről, a síoktatás és mentőszolgálat koordinálásáról. 

A sípályák üzemeltetése remek lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnek a szabadban dolgozni, szeretnek síelni vagy snowboardozni, és élvezik az aktív turizmus szépségeit.

Táncterem, diszkó működtetés tevékenysége

A 9329 között szerepel a táncterem és disco működtetése. Ez egy élénk szórakoztatóipari területet képvisel, ahol a szórakozóhelyek éjszakai életét kell irányítani.

A munkavállalók felelősek a diszkók és tánctermek mindennapi működéséért, beleértve a zenei szórakoztatást, a világítást és a hangtechnikát. A különböző események és bulik szervezésében is részt vesznek, és olyan speciális eseményeket és partikat rendeznek, amelyek vonzzák a látogatókat. 

Az üzemeltetőknek gondoskodniuk kell a biztonsági intézkedések betartásáról, a látogatók kiszolgálásáról és a zavartalan éjszakai élmény biztosításáról. Az együttműködés és jó kommunikáció a személyzettel és a elengedhetetlen a helyiség sikeres működtetéséhez.

Ez a munkakör izgalmas lehetőségeket kínál azok számára, akik szeretnek aktív szerepet vállalni az éjszakai szórakozás és a vendégek szórakoztatásában, valamint élvezik az éjszakai élet vibrálását.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Vissza a listához