Ez a szakágazat felöleli a hirdetési szolgáltatás teljes skáláját (saját megvalósítással, illetve alvállalkozó bevonásával) beleértve a tanácsadást, a kreatív szolgáltatást, hirdetési anyagok előállítását és vételét.

Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a hirdetési kampány tervezése és megvalósítása:
– hirdetések tervezése és elhelyezése újságban, folyóiratban, rádióban, televízióban, interneten és egyéb médiában
– szabadtéri hirdetés tervezése és elhelyezése, így pl. hirdetőtábla, falfelület, faliújság és állvány, kirakatrendezés, bemutatóterem tervezése, hirdetések elhelyezése autókon, buszokon stb.
– légi hirdetés
– hirdetési anyagok és minták terjesztése vagy kézbesítése
– standok és egyéb bemutatók, illetve hirdetési helyek készítése
– a marketingkampány szervezése és lebonyolítása, illetve a vevőkör megcélzására irányuló egyéb hirdetési szolgáltatás:
– termékpromóció (termékbevezetés),
– értékesítési helyi marketing (point-of-sale)
– levélben továbbított hirdetés
– marketingtanácsadás

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a hirdetési anyag kiadása, lásd: 5819 teáor – Egyéb kiadói tevékenység
– a televízió- és filmreklám elkészítése, lásd: 5911 teáor – Film-, video-, televízióműsor-gyártás
– a rádióreklám elkészítése, lásd: 5920 teáor – Hangfelvétel készítése, kiadása
– a piackutatás, lásd: 7320 teáor – Piac-, közvélemény-kutatás
– a reklámfotózás, lásd: 7420 teáor – Fényképészet
– a levelezéssel kapcsolatos tevékenység (címzés, csoportosítás stb), lásd: 8219 teáor – Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás
– a kongresszusok, konferenciák és kereskedelmi bemutatók szervezése, lásd: 8230 teáor – Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése

Nem ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a reklámok grafikai tervezése, lásd: 7410 teáor – Divat-, formatervezés

Reklámügynöki tevékenység

A 7311 az üzleti világ izgalmas és kreatív szegmensébe kalauzol minket. Ennek a pozíciónak a lényege az ügyfeleknek való hatékony reklámkampányok kialakítása és megvalósítása. 

A reklámügynökök felmérik az ügyfelek igényeit, és egyedi stratégiákat fejlesztenek ki, amelyek célzottan érik el a célcsoportot. A kreativitásuknak köszönhetően képesek eredeti és lebilincselő reklámokat alkotni, amelyek segítenek növelni az ügyfél márkájának ismertségét és eladásait. 

Emellett a reklámügynökök figyelemmel kísérik a piaci trendeket és az online platformokat is használják, hogy az ügyfelek eljussanak a megfelelő közönséghez. Az ügynökök közötti szoros együttműködés és a kiváló kommunikációs készségek kiemelkedő fontossággal bírnak, mivel ezek teszik lehetővé a sikeres kampányok megvalósítását és az ügyfelek elégedettségét.

A reklámügynöki tevékenység olyan munkakör, amely izgalmas lehetőséget kínál a kreativitás, az ügyfélkapcsolatok és a vállalkozói szellem iránt érdeklődőknek, akik szeretnék meghódítani az üzleti világ dinamikus területét.

Marketing tanácsadás tevékenysége

A 7311 közé tartozik a marketing tanácsadás is, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleti siker elérésében és a piaci versenyképesség növelésében. Ebben a pozícióban dolgozó szakemberek célja az ügyfelek marketingstratégiáinak hatékony fejlesztése. 

A marketing tanácsadók alapos piackutatást végeznek, hogy megértsék az ügyfelek célcsoportját, versenytársait és piaci lehetőségeit. Az ügyfél egyedi igényei alapján készítenek személyre szabott marketingterveket, amelyek a márkaépítést, a termékek vagy szolgáltatások népszerűsítését, valamint az eladások és bevétel növelését célozzák.

Az ügyfélkapcsolatok kiemelkedő fontossággal bírnak, mivel a tanácsadók rendszeres konzultációkon vesznek részt az ügyfelekkel, figyelemmel kísérik a stratégiák hatékonyságát és szükség esetén módosításokat javasolnak.

Az eredmények alapján mérik a marketingtevékenységek sikerét, és szakértelmükkel segítik az ügyfeleket abban, hogy az egyre változó piaci környezetben hatékonyan alkalmazkodjanak és kitűnjenek a versenytársak közül. 

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges! A tevékenységhez bejelentés NEM szükséges!

Vissza a listához