Ebbe a tételbe tartozik:
– az elektromos háztartási gépek, készülékek (pl. hűtőgép, fagyasztó, mosogatógép, mosó- és szárítógép, főzőkészülék, vízmelegítő, mikrohullámú sütő, grillező, háztartási varró- és kötőgép, háztartási ventilátor, szagelszívó) nagykereskedelme
– a rádió-, televízió-, video-, DVD-készülékek, autórádió nagykereskedelme
– a foto- és optikai cikkek nagykereskedelme
– az elektromos fűtőkészülék nagykereskedelme
– a felvételes hang- és videokazetták, CD-k, DVD-k nagykereskedelme
– a háztartási ivóvíz szűrőberendezés (elektromos) nagykereskedelme
Nem ebbe a tételbe tartozik:
– a háztartási ivóvíz szűrőberendezés (nem elektromos) nagykereskedelme, lásd: 464902 – Egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s.
– a műsor nélküli hang- és videokazetták, CD-k, DVD-k nagykereskedelme, lásd: 465201 – Elektronikus, híradás-technikai berendezés, és alkatrészei nagykereskedelme m.n.s.
– az ipari varró- és kötőgépek nagykereskedelme, lásd: 466401 – Textilipari gép, varró-, kötőgép nagykereskedelme m.n.s.
– az ablakra, falra szerelhető légkondicionáló berendezés nagykereskedelme, lásd: 467401 – Fémáru-, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelme m.n.s.

Engedélyköteles a tevékenység?

A tevékenységhez külön engedély NEM szükséges!

A tevékenységhez bejelentés szükséges!

Bejelentéssel gyakorolható gazdasági tevékenység megnevezése: A működési engedélyköteles kereskedelmi tevékenység kivételével az, aki Magyarország területén kereskedelmi tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni. A bejelentésről a jegyző meghatározott adattartalommal nyilvántartást vezet. A nyilvántartás meghatározott adatok tekintetében – a természetes személyazonosító, valamint a lakcím-azonosító adatok kivételével – közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül. A jegyző által vezetett nyilvántartás nyilvános, a jegyző a nyilvántartást az önkormányzat honlapján közzéteszi.

Megjegyzés:

Nagykereskedelmi tevékenység:

üzletszerű gazdasági tevékenység keretében termékek átalakítás (feldolgozás) nélküli továbbforgalmazása és az ezzel közvetlenül összefüggő raktározási, szállítási és egyéb kapcsolódó szolgáltatások nyújtása kereskedő, feldolgozó részére, ideértve a nagybani piaci tevékenységet, valamint a felvásárló tevékenységet is.

Termékkör:

9. Villamos háztartási készülék és villamossági cikk

Bejelentést fogadó hatóság megnevezése:

10. Audió- és videóberendezés

Bejelentést előíró jogforrás:

11. Audiovizuális termék (zenei- és videó felvétel, CD, DVD stb.)

Szolgáltatás piacfelügeleti hatóság által vezetett internetes nyilvántartás:

38. Fotócikk