A helyes kézmosás folyamata

Szerző: | 2020. 03. 23. | Egyéb kategória

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 2 minutes

Úgy gondolom, hogy a kialakult koronavírus helyzettel összefüggésben a helyes kézmosás szerepe nagyon előtérbe került. Már csak azért is, mert sokat beszélnek a kézmosás szerepéről, de nagyon kevesen tudják, hogy hogyan kell ezt helyesen elvégezni.

A helyes kézmosás a KÉZHIGIÉNÉ egyik fontos eleme. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 6 LÉPÉSBEN meghatározta a helyes kézmosás folyamatát, amelyet minden embernek kötelező ismerni és el kell sajátítani! Ez nem  csak az egészségügyi szférában, hanem a hétköznapi életben is ugyanolyan fontos. Ez a 6 MEGHATÁROZOTT MOZDULAT az, ami alapján a teljes kézfelületet hatékonyan meg tudjuk tisztítani. Ezáltal a boltba menet, vagy munka, szórakozás, azaz a hétköznapi élet során összeszedett kórokozókat, azaz VÍRUSOKAT, BAKTÉRIUMOKAT, GOMBÁKAT effektíven el tudjuk távolítani. 

1. LÉPÉS: A kezünket alaposan nedvesítsük be. Ehhez langyos, kézmeleg víz használata javasolt. 

2. LÉPÉS: Majd a kellően benedvesített kézbe megfelelő mennyiségű szappant adagolunk. A megfelelő mennyiség kb. 2-3 nyomás folyékony szappan esetén.
A kéz fertőtlenítésére CSAK FOLYÉKONY SZAPPAN ALKALMAZHATÓ! A hagyományos szappanok nem tartalmaznak olyan vegyület csoportokat amelyek alkalmasak a vírusok, baktériumok, gombák elpusztítására! Valamint a hagyományos szappanokon minden kézmosó rajta hagyja a kezén található kórokozókat. Tehát ez egy forrása lehet a fertőzéseknek! (Nem minden folyékony szappan VIRUCID-AZAZ VÍRUSÖLŐ, erről a termék címkéjén tudsz tájékozódni!)

3. LÉPÉS: A folyékony szappant BEDÖRZSÖLJÜK a kéz belső, azaz a TENYÉR felületén. Majd ezt követően a KÉZHÁTRA, ÉS AZ UJJAK KÖZÉ IS BEDÖRZSÖLJÜK a szappant. A felhabosított szappan habját el kell kenni az említett területeken.
Minél jobban habzik annál hatékonyabb tisztítás érhető el!

4. LÉPÉS: Az UJJVÉGEINKET ÖSSZEDÖRZSOLJÜK, és a TENYERÜNKÖN TALÁLHATÓ ÉLETVONALAINKAT IS KIMOSSUK! Mivel ez egy barázdált terület a kórokozók könnyen letelepedhetnek erre a helyre.

5. LÉPÉS: A HÜVELYK UJJUNKAT EGY INTEGETŐ MOZDULATTAL tisztítsuk meg. Ez azért fontos, mert a hüvelykujjunk a többi mozdulat sorból kilóg.

 

6. LÉPÉS: Bő vízzel ÖBLÍTSÜK LE A HABOT. Nagyon fontos, hogy a kéz felületén ne maradjon hab, hiszen ez is tartalmazhat kórokozókat. Ezzel a folyamattal egy LEZÁRÓ DÖRZSÖLÉST is végrehajtunk. 

A 6 MOZDULAT ELVÉGZÉSÉHEZ KÖRÜLBELÜL 30 MÁSODPERC SZÜKSÉGES!

AZ OTTHON HASZNÁLT TÖRÖLKÖZŐT CSERÉLJÜK LE MINDEN NAP! JAVASOLT A PAPÍRTÖRLŐT HASZNÁLNI, MÉG AZELŐTT, HOGY A CSAPOT ELZÁRNÁNK. A KÉZ TÖRLÉSEKOR HASZNÁLT PAPÍRRAL EL TUDJUK ZÁRNI A CSAPOT IS, EZÁLTAL A KEZÜNK NEM VÁLIK ÚJRA SZENNYEZETTÉ.

MOSDÓHASZNÁLAT, ÉTKEZÉS, TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ HASZNÁLATA ELŐTT ÉS UTÁN IS MOSSUNK KEZET! 

A DROGÉRIÁKBAN, GYÓGYSZERTÁRAKBAN KAPHATÓ PALACKOZOTT KÉZFERTŐTLENÍTŐK HASZNÁLATÁNÁL IS UGYAN EZEKET A LÉPÉSEKET KELL ELVÉGEZNI! 

 

A folyamatról az alábbi linkre kattintva videón is tájékozódhatsz: https://www.youtube.com/watch?v=fLy6HSEVhE0

 

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

8 + 4 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk