1102 – Szőlőbor termelése

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • bortermelés friss szőlőből
  • pezsgő, habzóbor termelése
  • erősített (szeszezett) bor gyártása
  • bor termelése szőlőmust-koncentrátumból

Ebbe a szakágazatba tartozik még:

  • bor elegyítése (házasítása), tisztítás és palackozása
  • alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes bor gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:

  • must, mustsűrítmény, finomított mustsűrítmény előállítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • mazsolabor termelése, lásd: 11.03
  • szeszes ital palackozása és cimkézése, a termeléstől elkülönülten, lásd: 46.34 (ha a tevékenység a nagykereskedelem része) és 82.92 (ha díjazásért vagy szerződéses alapon végzik)