1102 – Szőlőbor termelése
Szerző: Prepok Zsolt | júl 17, 2025
1102 – Szőlőbor termelése
Ebbe a szakágazatba tartozik:
- bortermelés friss szőlőből
- pezsgő, habzóbor termelése
- erősített (szeszezett) bor gyártása
- bor termelése szőlőmust-koncentrátumból
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
- bor elegyítése (házasítása), tisztítás és palackozása
- alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes bor gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
- must, mustsűrítmény, finomított mustsűrítmény előállítása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- mazsolabor termelése, lásd: 11.03
- szeszes ital palackozása és cimkézése, a termeléstől elkülönülten, lásd: 46.34 (ha a tevékenység a nagykereskedelem része) és 82.92 (ha díjazásért vagy szerződéses alapon végzik)