1020 – Hal, rákféle és puhatestű feldolgozása, tartósítása

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • hal, rákféle és puhatestű előkészítése és tartósítása, pl. fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében történő pácolással, konzerválással
  • halból, rákból, puhatestűből készített termék (halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.) gyártása
  • halliszt gyártása emberi fogyasztásra vagy állati takarmány céljára
  • emberi fogyasztásra alkalmatlan halból és más vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:

  • halászattal nem, csak halfeldolgozással és -tartósítással foglalkozó feldolgozóhajó tevékenysége
  • tengeri alga feldolgozása
  • halfej eltávolítása, hal kibelezése és darabolása, majd fagyasztása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 03.11
  • bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 10.11
  • halból és tengeri emlősből nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 10.41
  • kész halétel gyártása, lásd: 10.85
  • halból készült leves gyártása, lásd: 10.89