1011 – Húsfeldolgozás, -tartósítás, kivéve baromfi

Ebbe a szakágazatba tartozik:

  • marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítás és csomagolása
  • friss (nyers), hűtött, illetve fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
  • friss (nyers), hűtött, illetve fagyasztott hús feldolgozása, darabolással

Ebbe a szakágazatba tartozik még:

  • bálna vágása és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
  • vágóhídon vágás, feldolgozás során nyert irha és nyersbőr előállítása, pl. gyapjúnyírással, sózással
  • sertészsír és egyéb állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztás és finomítása
  • állati belsőség előállítása
  • tímáripari bőr előállítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:

  • étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 10.12
  • szárított, sózott vagy füstölt hús és húskészítmény gyártása, lásd: 10.13

Nem ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:

  • halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd: 10.41