032= – Akvakultúra

Ez az alágazat tartalmazza az akvakultúrát, vagyis a vízi élőlények (pl. halak, puhatestűek, rákok, növények, kétéltűek) olyan technológiák alkalmazásával történő termelési folyamatát (beleértve a begyűjtést/lehalászást is), amellyekkel a környezet természetes kapacitását meghaladó mértékben lehet növelni az említett élőlények termelését (pl. rendszeres telepítés, etetés, ragadozók elleni védelem). Az akvakultúra technológiája során a termelt élőlények az egész nevelési vagy termelési szakaszon keresztül a lehalászásukig/begyűjtésükig bezárólag egyéni, vállalati vagy állami tulajdonban vannak.

A termesztés vagy termelés a fenti élőlények fogságban történő nevelését jelenti növendék és/vagy kifejlett korukig.

Ebbe az alágazatba tartozik még:

  • ivadék és kifejlett példány tenyésztése, termelése mesterséges körülmények között

Nem ebbe az alágazatba tartozik:

  • állattartási tevékenységből származó madárbőr és a hüllő-, pl. kígyó- és teknőstartásból származó bőr termelése, lásd: 01.48
  • hüllők tenyésztése és nevelése, lásd: 01.48