Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe az ágazatba tartozik a feldolgozóiparban előállított termékek szakosodott javítása, azzal a céllal, hogy a gépi berendezés, készülék és egyéb termék megfelelően működjön. Az ágazatba tartozik továbbá a termékek általános és rendszeres karbantartása (azaz szervizelése) is, ami a hatékony működést biztosítja, és segít megelőzni a váratlan géphibákat és a szükségtelen javításokat.

Ez az ágazat csak a szakosodott javító és karbantartó tevékenységeket tartalmazza. A javítások számottevő részét maguk a gépet, berendezést és hasonló terméket gyártók is végzik, ilyen esetben a gazdasági egység besorolása a hozzáadott érték elve szerint történik, amint az gyakran jellemzi a javak előállításának összetett tevékenységeit. Ugyanez az alapelv vonatkozik a kereskedelem és a javítás összetett eseteire is.

Gyártásnak minősül a gépek és berendezések átalakítása vagy ismételt feldolgozása, ezért az ennek a nemzetgazdasági ágnak más ágazatába tartozik.

Olyan javak javítása és karbantartása, amelyeket termelőeszközként és fogyasztási cikként egyaránt használnak, a háztartási cikkek javításába, karbantartásába tartozik (pl. irodai és lakásbútorok javítása, lásd: 95.24).

Ebbe az ágazatba tartozik még:
– a gépek helyszíni szerelése

Az építőiparba tartozik azonban az épületek szerves részét képező berendezések helyszíni szerelése, mint pl. a villanyszerelés, a liftszerelés, a mozgólépcsők beszerelése, vagy légkondicionáló rendszerek felszerelése.

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe az ágazatba tartozik:
– az ipari gép tisztítása, lásd: 81.22
– a számítógép és kommunikációs berendezés javítása és karbantartása, lásd: 95.1
– a háztartási cikkek javítása és karbantartása, lásd: 95.2