Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a friss, folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogénezett és/vagy hőkezelt tej előállítása
– a tejes italok gyártása
– a tejszín gyártása friss, folyékony, pasztőrözött, sterilizált, homogénezett tejből
– a szárított és sűrített tej, tejpor gyártása, édesítve vagy édesítés nélkül
– a nagy zsírtartalmú tej és tejszín gyártása
– a vaj gyártása
– a joghurt gyártása
– a sajt és a túró gyártása
– a tejsavó gyártása
– a kazein és tejcukor (laktóz) gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a friss, nyers (tehén)tej termelése, lásd: 01.41
– a friss, nyers (juh-, kecske-, ló-, szamár-, teve- stb.) tej termelése, lásd: 01.43, 01.44, 01.45
– a tejtartalom nélküli, tej- és sajthelyettesítő termékek gyártása, lásd: 10.89