Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a nyers növényi olaj (olíva-, szójabab-, pálma-, napraforgó-, gyapotmag-, repce-, mustár-, lenolaj stb.) gyártása
– a nem zsírtalanított liszt és dara gyártása olajos magvakból, dióból vagy olajos magbelekből
– a növényi eredetű finomított olaj (olívaolaj, szójababolaj stb.) gyártása
– a növényi eredetű olaj feldolgozása: gőzzel fúvatás, főzés, dehidratálás, hidrogénezés stb.

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
– az emberi fogyasztásra nem alkalmas (nem étkezési) állati eredetű olaj és zsír gyártása
– az olaj kinyerése halból és tengeri emlősökből
– a gyapothulladék, olajpogácsa és más, az olaj gyártása során visszamaradt termék gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a takarmánypogácsa gyártása olajos magvakból

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a disznózsír és más állati eredetű étkezési zsír kiolvasztása és finomítása, lásd: 10.11
– a margarin gyártása, lásd: 10.42
– a nedves gabonamag őrlése, lásd: 10.62
– a kukoricaolaj gyártása, lásd: 10.62
– az illóolaj gyártása, lásd: 20.53
– az olaj és a zsír kezelése kémiai folyamatokkal, lásd: 20.59

Nem ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 10.12