Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a főként gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó ételek gyártása, a fagyasztott és konzerv készételek kivételével
– gyümölcs, dió és zöldség tartósítása fagyasztással, szárítással, olajban, illetve ecetben tartósítva, konzerválással stb.
– a gyümölcs- és zöldségkészítmény gyártása
– a dzsem, lekvár és étkezési zselé gyártása
– a dió pörkölése
– a diós ételek és tészták gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:
– a zöldségből vagy gyümölcsből készült, romlandó, előkészített ételek, úgymint
– saláták: vegyes saláta, csomagolt saláta
– hámozott, összevágott zöldségek
– tofu (szójababsajt)

Ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a pellet, brikett gyártása szójababhulladékból takarmány céljára
– a tisztított dió, mandula, mogyoró, földimogyoró, pisztácia stb. előállítása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a gyümölcs- és zöldséglé gyártása, lásd: 10.32
– a dara és liszt gyártása száraz hüvelyes zöldségből, lásd: 10.61
– a cukrozott (kandírozott) gyümölcs és dió gyártása, lásd: 10.82
– a zöldséges készételek gyártása, lásd: 10.85
– a mesterséges koncentrátum gyártása, lásd: 10.89

Nem ebbe a szakágazatba tartozik – magyar kiegészítés:
– a gyümölcs és zöldség szárítása a napon, lásd: 01.63