Ebbe a szakágazatba tartozik:
Ebbe a szakágazatba tartozik:
– a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése, és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
– a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
– a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
– a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
Ebbe a szakágazatba tartozik még:
– a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
– a tengeri alga feldolgozása
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
– a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 03.11
– a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 10.11
– a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 10.41
– a fagyasztott, kész halételek gyártása, lásd: 10.85
– a halból készült leves gyártása, lásd: 10.89