Mobilbolt (GSM) nyitás feltételei 2024

Szerző: | 2024. 04. 08. | Blog, Egyéb kategória, Üzletnyitás

Melyik fázisban vagy éppen?

 § Cégalapítás §

Olvasási idő: 3 minutes

Mindig is érdekeltek a modern technológiai kütyük és okostelefonok világa? Keresed a legfrissebb modelleket, a legújabb funkciókat? Szeretnéd, ha az emberek is megtapasztalnák a mobilkommunikációs szakértelmedet és tudnál nekik segíteni a számukra legmegfelelőbb okostelefon kiválasztásában? Ha már elhatároztad, hogy mobilboltot (GSM) szeretnél nyitni, de nem nagyon tudod, hogy mik is szükségesek ehhez, mi az, amire nagyon fontos figyelned, akkor a Mobilbolt (GSM) nyitás feltételei 2024 cikket neked ajánljuk!

Ha nem szeretsz sokat olvasni, akkor ezt a listát nézd át elsőként! Ebből is már nagyon sok információt fogsz megismerni, viszont a teljes, Mobilbolt (GSM) nyitás feltételei 2024 cikkben részletesebben is ki fogjuk fejteni ezeket. Azonban lehetőséged van ingyenesen konzultálni is velünk, ahol minden kérdésedre választ adunk, és személyre szóló tanácsokkal fogunk ellátni.

 1. Bejelentésköteles tevékenység
 2. Kell wc (vagy befogadónyilatkozat)
 3. Kell öltöző (vagy befogadónyilatkozat)
 4. Kell pénztárgép
 5. Üzemorvos
 6. Munkahelyi kockázatelemzés (1 fő bejelentettet vagy alkalmilag bejelentett alkalmazottól)
 7. Kémiai kockázatelemzés
 8. Érintésvédelmi minősítő irat | Érintésvédelmi felülvizsgálat
 9. Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat | Erősáramú berendezések felülvizsgálata | Tűzvédelmi minősítő irat
 10. Tűzvédelmi oktatás
 11. Munkavédelmi oktatás
 12. Mentőláda
 13. Tűzvédelmi készülék (Poroltó)
 14. Táblák kihelyezése
  1. Kijárat
  2. Tűzvédelmi készülék jelzése
  3. Mentőláda jelzése
  4. Tűzeseti főkapcsoló jelzése
  5. Segélyhívó számok
  6. Polcok teherbírásának jelzése
 15. Egyéb dolgok, amiket ki kell helyezni: Vendégkönyv, pénztárgép száma
 16. Zajkibocsátási határérték (ha zenét szolgáltatnak, akár rádió, háttérzene, stb.)

Engedély vagy bejelentés?

A 474201 TEÁOR számon található meg a Telekommunikációs termék kiskereskedelme tevékenység, amibe beletartoznak a különböző távközlési, híradás-technikai készülékek, felszerelések szakosodott bolti kiskereskedelme (más néven: mobiltelefonok és mobiltelefonos kiegészítők forgalmazása). Ezt nem árt tudnod, mert a tevékenységhez külön engedély ugyan NEM szükséges, de az Önkormányzat felé be kell jelentened!

Sokan ezt működési engedélyként említik, de ez téged ne tévesszen össze! A működési engedélynél valaki eldönti, hogy megadja-e neked vagy sem, itt viszont csak be kell jelentened, de azért az előírásoknak így is meg kell felelned, mert utólagoson ellenőriznek (általában 30 napon belül, de ez nem mindig sikerül).

Ha esetleg mobiltelefon javításával is szeretnél foglalkozni, akkor a 951201 TEÁOR számot is fel kell venned, ehhez a tevékenységhez azonban külön engedély és bejelentés nem szükséges!

WC és öltöző

A bolti kiskereskedelemben nem kötelező a wc és az öltöző kialakítása, de azért a személyzet szükségleteire gondolni kell. Ha a helyiség méretéből adódóan nem lehet kialakítani, akkor befogadónyilatkozatot kell kötni egy közeli bolttal, helyiséggel, ahol megoldható a wc-zési lehetőség.

Pénztárgép

Mivel kereskedelemről van szó, így mindenképpen szükség van pénztárgépre, és a pénztárkép kódját is ki kell helyezned jól látható helyre.

Üzemorvos

Munkakezdés előtt biztosítani kell az üzemorvosi vizsgálatot, tekintettel arra, hogy emberekkel fogsz foglalkozni.

Munkahelyi kockázatelemzés | Kémiai kockázatelemzés

Érdemes már előre eldöntened, hogy egyedül szeretnél-e dolgozni az üzletben, vagy szeretnél-e alkalmazottat, akár egy-egy alkalomra is. Utóbbi esetben egyszerűsített bejelentéssel tudod őt foglalkoztatni, viszont már ebben az esetben is szükséged lesz a munkahelyi kockázatelemzésre.

Kémiai kockázatelemzés akkor szükséges, ha használsz vegyszereket vagy veszélyes anyagokat, de ide tartoznak a takarítószerek is, amikben fertőtlenítő van.

Érintésvédelem | Tűzvédelem

Akár saját boltról van szó, akár csak bérled, mindenképpen érintésvédelmi és tűzvédelmi felülvizsgálatot kell készíttetned! Erre azért van szükség, hogy semmi ne tudjon megrázni, és ne legyen tűzveszélyes a hely. Gondolj csak bele, ugye nem szeretnéd, ha bármi bajod lenne egy eszköz töltése közben vagy a teljes árukészleted odalegyen egy esetleges elhasználódott, régi vezeték miatt?

Ezt csak olyan szakember végezheti, akinek kifejezetten erre van szakképesítése, azaz nemcsak több éves szakmai tapasztalata van a villanyszerelésben, de külön vizsgát is letett annak érdekében, hogy ezt a felülvizsgálatot elvégezhesse.  Csapatunk szakemberei rendelkeznek ezzel a vizsgával, így ebben is tudunk neked segíteni!

A tűzvédelemhez hozzátartozik a poroltó készülék is. Ha csak egy szintes az üzleted, akkor könnyen elérhető helyre tedd, de ne hősugárzó vagy fűtőtest mellé. Szellőztetésnél se használd ajtótámaszként, mert azért megbüntethetnek. Legyen ott, ahol a jelölés is mutatja, és évente a felülvizsgálatot se mulasztd el!

Tűz- és munkavédelmi oktatás

Mindkét oktatás kötelező, ha nemcsak egyedül dolgozol. De még akkor is érdemes megcsinálnod, ha egyedül vagy az üzletben, hogy egy esetleges baj esetén ne blokkolj le. Nálunk körülbelül 25 perc alatt, online el is tudod végezni, és nem az unalmas száraz szövegekkel fogsz találkozni, hanem animált videókon keresztül mutatjuk be a leglényegesebb tudnivalókat (2 fő erejéig az első évben díjmentesen).

Mentőláda

Amit még kötelezően be kell szerezned, az egy úgynevezett üzemi I-es mentőláda (nem, ez nem az, ami az autókban van). Ez kifejezetten a munkahelyi balesetekre van összeállítva. Nem árt azt sem tudni, hogy ezeknek bizony van szavatossági idejük, ami 2 év. Úgy helyezd el a mentőládát, hogy vészhelyzet esetén gyorsan hozzá lehessen férni, ugyanúgy, mint a tűzoltó készüléknél.

Táblák, egyéb dolgok kihelyezése

Nem lenne teljes a Mobilbolt (GSM) nyitás feltételei 2024 cikkünk, ha nem térnénk ki a kihelyezendő tárgyakra is.

Korábban már utaltunk rá, hogy miket szükséges kihelyezned: pénztárgép száma, poroltó készülék, mentőláda, ezek jelölése, de ezen felül még a kijárat, segélyhívó számok jól látható kihelyezése is fontos.

A polcok teherbírását is jelöld, illetve tényleg tartsd be ezeket az előírásokat, mert így nemcsak munkahelyi baleseteket előzhetsz meg, de termékeid átlátható, rendszerezett tárolása neked is segít kiszolgáláskor, vagy a raktárárud átvételekor is.

Remélem a Mobilbolt (GSM) nyitás feltételei 2024 cikk hasznos volt számodra, és most már jobban átlátod, hogy mikre lesz szükséged ahhoz, hogy sikeres és szabályoknak megfelelő boltot nyiss. Ha bármilyen kérdésed felmerült akár a leírtakkal, akár mással kapcsolatban, akkor fordulj a Megvédelek.hu szakértőihez. Kérj ingyenes konzultációt még ma! Szívesen segítünk nemcsak tanácsadásban, de ügyeid intézésében is!

Ha bármi kérdésed van nyugodtan fordulj hozzánk, minden felsorolt pontban tudunk neked segíteni!

Beszélnél valakivel a terveidről?

Jelentkezz ingyenes online konzultációra! KATT IDE!

Küld el magadnak a cikket emailben

Jelentkezz

ingyenes

online

konzultációra!

Kérlek ezeket pipáld ki

10 + 11 =

Ha telefonálsz, úgy gyorsabban elérsz

Elkészített dokumentáció

Cég akiknek dolgoztunk